SelfEduc

Bea apa!

APA
constituie 70% din tesuturile corpului uman, 80% din sange, 90% din creier. Omul pierde zilnic prin transpiratie si prin secretii naturale pana la 2,5% liri de apa;
este necesara pentru o buna digestie, pentru functionarea rinichilor si a ficatului;
elimina din organism produsele metabolice, toxinele si previne constipatiile;
îndeplineşte funcţie termostatică, asigurând reglarea temperaturii corpului;
imbunatateste activitatea glandelor cu secretie interna, contribuind la functionarea eficienta a intregului organism.
Insuficienta de apa in corp duce la scaderea imunitatii, scaderea rezistentei la diverse boli. Setea nu reprezinta un indice al necesitatii de apa in corp. Bea cel putin 1,5 litri de apa potabila pe zi si vei uita de boli.
Deshidratarea scade vitalitatea. Consumul de alimente sărate sau al produselor cu grad înalt de prelucrare vor scoate mai uşor apa din ţesuturi. De asemenea, cofeina sau alcoolul duc la un grad ridicat de deshidratare.
Pe lângă un metabolism slab, fără energie, simptomele deshidratării sunt numeroase. Ameţeli, palpitaţii, irascibilitate, oboseală, erupţii cutanate. S-a observat şi apariţia unor afecţiuni asociate cu deshidratarea, cum ar fi hipertensiunea arterială, colitele, poliartritele, obezitatea, astmul, alergiile.
Doza recomandată este de minimum 6 pahare pe zi, la care se adaugă câte un pahar pentru fiecare ceaşcă de cafea consumată, sau două pahare de apă pentru 100 de ml de alcool. Dacă temperaturile sunt ridicate, se poate consuma chiar mai mult de 8 pahare pe zi, mai ales în timpul exerciţiilor fizice.

METODA DE TRATAMENT: http://www.ro-mamma.com/subiecte/util-beti-apa-pe-stomacul-gol

Contacteaza-ne!

Orice intrebare ai avea, SelfEduc e aici!

Ne gasesti si pe Facebook:

Cine e online?

We have 8 guests and no members online