SelfEduc

Porunca primordiala

 

“Sa IL iubesti pe Dumnezeu si toata Creatia Sa din tot cugetul tau si din toata simtirea ta.”
Este porunca primordiala.


Cand iubesti totul, dispar : ura, minciuna, furtul, violenta, distrugerea, anihilarea si tot ce contravine legilor naturii.


In secolul al XVII-lea Rene Descartes a facut afirmatia celebra
“ Gandesc, deci exist.”
In secolul al XXI-lea evolutia omenirii necesita extinderea afirmatiei


Gandesc si SIMT, deci exist si DEVIN.


Toata Creatia Bunului Dumnezeu tinde sa devina ceea ce poate fi si devine maxim din ceea ce poate fi.
Omul este singura exceptie, deoarece a primit in dar liberul arbitru, poate alege ceea ce poate fi si cat devine din ceea ce poate fi.


Gandurile stabilesc actiunile, CE, calea pe care devenim si ne implinim.

Trairile, emotiile si sentimentele, determina actiunile, DE CE, cat de potrivita este calea. 

Supravegheaza gandurile si urmeaza indrumarea trairilor, emotiile si sentimentele, pentru a atinge potentialul maxim, a deveni maxim din ceea ce poti fi in armonie cu lumea, cu tot ce te inconjoara.
Implinirea poruncii primordiale este importanta deoarece iubirea este o forta inegalabila, iubirea unifica toata Creatia Sa si armonizeaza tot ce apartine acesteia. Iubirea este forta care unifica universul: forta gravitationala la nivel macroscopic, unifica stele si sisteme planetare in galaxii, planetele in sistemul solar, omul cu pamantul; forta electromagneticA la nivelul atomilor, unifica electronii cu nucleul; forta nucleara la nivelul nucleului, unifica protonii si neutronii. Imagineaza iubirea ca pe o stare speciala ce inconjoara stele, planete, oameni, atomi si constituentii acestuia, camp gravitational, electromagnetic.
Iubirea poate fi generata si este expresia devotamentului, generozitatii, admiratiei, aprobarii si aprecierii oamenilor si a tot ce ne inconjoara fara atasament. Generand iubire devii parte a devenirii, manifestare a vietii. Viata este transformare ciclica in care daruim si primim iubire. Este importanta ordinea DARUIM si PRIMIM, deoarece ceea ce si cat primim depinde de ceea ce si cat daruim.
Iubirea se genereaza prin gandire si se implineste prin simtire.

Marian Grigorie

 

Add comment

Comments

  • No comments found

Contacteaza-ne!

Orice intrebare ai avea, SelfEduc e aici!

Ne gasesti si pe Facebook:

Cine e online?

We have 7 guests and no members online